Välj en sida

Bilservice

Bromsar

Gnisslande, slipande och skrikande är tre ord som du aldrig ska behöva använda för att beskriva hur dina bromsar fungerar. Om detta påminner dig om hur dina bromsar låter just nu, då är det dags att komma till oss. Det bästa sättet att veta hur mycket tid dina bromsbelägg har kvar är genom att låta oss ta en titt. Vi kommer att inspektera bromsoken, rotorer, trummor, bromsbelägg, bromsvätska, bromsrören och alla andra komponenter i ditt bromssystem. Bromsarna är direkt ansvariga för ditt liv; var ansvarig mot dem så att de kan göra sitt jobb.

Avgassystem

Brinnande bränsle skapar rök och ånga som är farlig. Det finns inget enkelt sätt att helt filtrera dessa saker, men avgassystemet på bilen tar bort en hel del av de skadliga gifterna innan de släpps ut. Om du har hål i ditt avgassystem, så släpps avgaserna innan det är korrekt filtrerat. Detta innebär att farliga kemikalier kan komma in i kupén och sätter då både dig och dina passagerare i riskzonen. Undvik att riskera något och håll avgaserna utanför kupén genom en service av oss på ditt avgassystem.

Motorservice

Motorservice är något som kan variera kraftigt beroende på vad som är felet med motorn eller vad den behöver. Om du märker stora förändringar i bränsleförbrukning, effekt, acceleration eller prestanda relaterat till din motor, slösa inte någon tid och boka tid till din bil idag. Ju snabbare du får bilen kollad av utbildad mekaniker som kan se vad som händer desto mer sannolikt är det att du sparar pengar. Motorservice är också ett bra sätt att undvika större problem. Du vill inte att det slutar med ersättning eller ombyggnad av din motor om du kan undvika det. Vi på LaWi bidrar till att din motor varar.

Drivlina

Drivlina är en term som faktiskt hänvisar till flera olika komponenter. Tillsammans ska komponenterna slutföra uppgiften att leverera kraft till drivhjulen. Det finns många ställen där frågor kan uppstå mellan motorn och drivhjulen. Längs vägen är differentialen, som är en komplex enhet i drivlinan och som låter hjulen på en axel sväng vid olika hastigheter. Det kräver särskild smörjvätska. Med så många delar under ett namn, är det alltid säkrast att ha utbildad personal som undersöker drivlinan om du tror att det kan finnas en chans av ett fel på vägen. Det bästa man kan göra är att få förebyggande kontroller av dessa system för att åtgärda eventuella problem tidigt innan något allvarligt fel uppstår. Hos oss får du snabb och korrekt felsökning med åtgärd vid behov.

Tveka inte att kontakta oss om du behöver råd eller service till din bil.

Öppettider

Mån – Fre
07:00 – 17:00

Helger
Stängt

Kontaktinformation

Telefon
046-20 99 90

© Copyright 2021
Larsson och Wiktorsson, Motor och Bilcenter Aktiebolag
Hemsida & sökmotoroptimering av Seorush AB